4-stegs guide till analsex

Analsex - En 4-stegs guide till hur du får en bra upplevelse

Analsex

Analsex är sex i anus eller rumpa för att använda ett mer ”vanligt” ordval. Analsex är en sexuell handling som många människor har en annorlunda inställning till. Med dessa attityder uppkommer också ofta olika frågor som bland annat berör hälsa, njutning och fördomar. I den här artikeln kommer du att bli lite klokare kring analsex och du får en guide med tips på hur du får en bra upplevelse med analsex med din partner.

Vad är analsex?

Det här är förmodligen den enklaste frågan att svara på. För analsex är helt enkelt att du penetrerar din partners stjärt, till exempel kan det göras med en dildo, penis eller fingrar.

Analsex är inte en sexuell handling som är uteslutande avsedd för homosexuella män och pornografi. Det finns gott om bra skäl att utforska det känsliga området med sin partner. Bland annat för att det finns flera tusen nervändar i och runt ditt anus, om de blir stimulerad kan det ge dig helt nya former av sexuell njutning.

Det är självklart viktigt att vara försiktig när man experimenterar med analsex, eftersom området är mycket känsligt runt och rätt vid anusens början, så det finns en större risk för lacerationer för mottagaren. Därför är det extremt viktigt att du använder ett silikonbaserat glidmedel för att smörja analen ordentligt.

Har du blivit lite nyfiken av tanken? Läs mer om att testa analsex för första gången här

Om du redan nu tror att du kanske vill prova analsex för första gången, läs då vidare.

Det första goda råd du ska ta åt dig av för analsex är: slappna av! Det är viktigt att du slappnar av i kroppen och att du litar på den partner du vill prova analsex med för första gången. Så slappna av i din kropp och se till att din partner vet att du är nervös och att han eller hon tar sig tid att värma upp dig.

Bra råd för analsex

Detta kan inte poängteras nog! Du behöver mycket glidmedel för en bra upplevelse med analsex första gången (och alla andra gånger). Det är inte tillräckligt med saliv eller att din partner ger dig oralsex. Anledningen till att du behöver massor av glidmedel för analsex är att området inte är "självsmörjande" på samma sätt som en vagina är. Du kan även behöva använda olika glidmedel. Om du är rädd eller nervös över dina lakan och sängkläder, kan du välja att lägga en gammal handduk under dig. Då hamnar eventuellt överflöd av glidmedel på den istället.

Här kan du se många olika typer av glidmedel, så välj den som passar dig bäst!

Använd kondom för analsex - även om ni är ett par!

Även om ni är ett par eller älskare och inte har sexuellt överförbara sjukdomar, är det fortfarande en bra idé att använda kondom för analsex. Det finns flera orsaker till detta, men en av de viktigaste är att det i många kondomer också är en lotion och det gör det lättare för din partner att ha analsex.

Av hygieniska skäl rekommenderas det också att använda kondom under analsex. Även om du kanske sett annorlunda i porrfilmer, där de växlar mellan anal och vaginalsex, så kam du råka beblanda olika bakterier i kvinnan som kan leda till infektioner eller inflammationer. Så använd kondom - speciellt om du vill växla mellan vagnial och analsex.

Flera kondomer kan faktiskt lägga till extra njutning för både mannen och kvinnan, och några kondomer är även utformade för att hålla ut mannen längre så att ni kan ta er bra mycket tid att njuta av både vaginalt- och analsex!

Här kan du se alla kondomer som kan användas för analsex. Om du experimenterar kan du välja en med spår eller räfflor, om du vill använda en mer klassiker kan du ta en slät smidig kondom också.

Guide till analsex

Förhoppningsvis känner du dig mer lugn och avslappnad kring idén av analsex och därför läser du också det sista stycket som är en guide till analsex och hur man lyckas!

1) Tvätta dig noggrant

Många människor är nervösa inför att ha analsex eftersom de fruktar att det kan vara äckligt eller ske en ”olycka”. Men om du ser till att ta ett bad och tvättar dig ordentligt innan så minimerar du risken för något sånt väsentligt.

2) Värm och hetta upp dig ordentligt

Ju mer du slappnar av desto bättre analsex kommer du ha. Hur man slappnar av är uppenbarligen individuellt från person till person, men eftersom området kännetecknas av muskler, rekommenderas det att du värmer upp med en fin massage (där du självklart använder en läcker massageolja) på din skinkor, rygg och inre lår. Ju mer ni kan hetta till det för varandra innan desto bättre blir det för er båda. Så, spendera tid på förspelet och bli bekant med området kring anus. Du kan också försöka använda leksaker som en liten buttplugg eller dildo om det gör dig mer avslappnad. Tänk på att leksaken måste ha en "stoppfunktion", den får inte försvinna upp i ändtarmen.

3) Inför att ni ska börja

Regel nummer 1 är att du använder ett bra glidmedel och gott om det, både på mannens penis och vid anuset. Det borde inte finnas någon torrhet eftersom analen är tillräckligt tät från början, och eftersom det inte finns någon naturlig smörjande effekt, är det bättre att använda för mycket glidmedel än för lite.

Regel nummer 2 är kondomen. Använd kondomen som skydd för mannens penis och som ett medel för att göra upplevelsen mer säker för er båda. Det är väldigt lätt att rulla ihop och slänga kondomen efter ert samlag, och din partner behöver inte att gå på toa och studera eller tvätta av sin penis för att ta reda på om någon olycka har skett

Regel nummer 3 Välj rätt position för dig. Du måste vara i en position där du känner dig bekväm och avslappnad med din partner. Det här är inte rätt tillfälle för att testa nya ställningar, ta en sexpositions ni båda är väl bekanta med. Självklart om ni har analsex, så vill ni ju ha bra sikt och plats över de områdena. Två bra positioner för er som är nybörjare är följande:

Cowgirl - där du rider honom och kan hantera takten själv.

Doggystyle - där han tar dig bakifrån. Här hanterar han främst takten så kom ihåg att säga om du känner att det går för fort. När du slappnar av kan du låta honom helt kontrollera

4) När ni är färdiga

Ta av kondomen och kasta den, efter rekommenderas att ni tar ett bad tillsammans, där ni tvättar av varandras kroppar och får bort allt glidmedel. Kom ihåg att kyssa och vara intima med varandra efteråt. Då är mycket mer sannolikt att ni båda kommer vilja testa analsex igen då.

Glidmedel till analsex

En av de saker vi har pratat mycket om i denna artikel är vikten av glidmedel. Och lyckligtvis har vi många olika medel och gelér ni kan använda. Det går att kombinera våra olika glidmedel och kondomer så som ni önskar inför att experimentera med analsex.