Så påverkar din mobiltelefon ditt sexliv

Din smartphone påverkar ditt sexliv

Så påverkar din mobiltelefon ditt sexliv

Med mobilens tillträde till vår integritet har det också uppstått en viss mängd beroende av mobilen. Det kan påverka ditt förhållande och sexliv genom att ta bort viktigt fokus från din partner. Många använder sin smartphone för att kontrollera sociala medier, nyheter eller sport. Det är givetvis kul och framförallt lätt att hitta all slags information men din smartphone också förstöra förhållandet mellan dig och din partner. Nedan följer några sätt på vilka din smartphone kan påverka ditt sexliv.

Det svækker jeres intimitet

När var senaste gången du gick och bara började prata med din partner utan att rulla igenom sociala medier först. På grund av den digitala åldern vi lever i, är vi mer eller mindre limmade framför våra mobilskärmar. Så mycket att vi ibland glömmer att bryta med våra telefoner och faktiskt ansluta oss till den person som ligger bredvid oss. För att få ut det mesta av varandra innan ni behöver sova, gör det till en vardaglig handling och rutin att stänga av era mobiltelefoner. Det gör inte bara dina händer mer fria att utforska andra saker (som din partners kropp). Det visar också din partner att du är mer intresserad av hen än i din mobil. Lägg ifrån dig telefonen och ta fram en massageolja eller liknande. Det är mycket roligare att rulla dina fingrar över din partners kropp än på din smartphones skärm.

Oenigheter över sociala medier

Det kan tyckas vara en bra idé att jämföra ditt förhållande med andras på sociala medier. Men i själva verket kan det skada mer än det drar nytta av att beundra andras relationer online. Vissa förhållanden lider av det faktum att en part kan ha ett vandrande öga mot mobilen, och här är sociala medier tyvärr farliga, eftersom det är lätt att beundra andra i hemlighet. Det finns emellertid inget behov av att störas i onödan över det om du inte har en anledning. Tänk istället på hur ni ska stärka era band så att ni båda känner er speciella och lyckliga av att ha varandra.

Du delar med dig för mycket av ditt förhållande på sociala medier

En trend som råder på sociala medier är överdelning, i grund och botten är det baserat på att dela alla aspekter av sitt liv och relationer på sociala medier. Det spelar ingen roll om du snapar din datenight till dina vänner, om du tar den perfekta instagrambilden av din drink eller att du skickar överflödiga kärleksdeklarationer till din partner. Alla dessa saker kan ta död på spännigen i ditt förhållande - eftersom du i grund och botten fokuserar mer på den perfekta bilden du skickar ut till andra än romantiken och intimiteten som ligger precis framför dig. Var närvarande i nuet, istället för att ta bilder av de trevliga sakerna du gör med din partner omedelbart.

Är du för mycket online?

Det är inget fel i att vara ansluten och dela med sig av sin partner online lite under dagen. Men om du dokumenterar varje sak du gör under hela dagen, lämnas ingenting till att föreställas mellan dig och din partner. Om vi hör och ser allt som vår partner gör under dagen via sociala medier, har man inget att dela med sig av när när man är hemma.

Sex och dating appar

Dagarna är förbi när män såg en kvinna i baren och gick fram för att bjuda henne på en drink i hopp om att det kunde leda till ett intimt slut på kvällen. Tiderna har ändrats och idag finns det ett antal sex-appar där ute som inte kräver mer än några individuella skickade meddelanden innan du har en bootycall. Även om sex-appar kan leda till en affär som har ett sexuellt mål kan det också göra allt mindre passionerat och tillfredsställande eftersom det inte har varit ett mentalt spel innan där du har byggt upp en känslomässig koppling till personen.