Varför är Durex-kondomerna så bra? Durex har många års erfarenhet av att tillverka kondomer. Varje kondom är alltså slutresultatet av en process som är väl beprövad och noga genomtänkt.

Varje kondom testas elektroniskt och provkondomer från varje tillverkningssats fylls dessutom med luft för att testa styrkan.

Enligt den internationella standarden måste kondomen kunna rymma 18 liter luft under ett sådant test utan att spricka. En Durex-kondom kan normalt fyllas med 40 liter luft utan att spricka. Detta är ett av många exempel på att vi inte bara uppfyller internationella säkerhets- och kvalitetsstandarder – vi överträffar dem.

Provkondomerna fylls också med vatten för att kontrollera att de inte läcker. För att vara på den säkra sidan utför vi ungefär två miljoner sådana vattentester varje månad.

Alla typer av kondomer testas också dermatologiskt.

Faktum är att hela tillverkningssatsen (upp till 432 000 kondomer) kasseras om något av testerna misslyckas för en enda av provkondomerna!

Vi är inte bara banbrytande inom produkttestning – vi arbetar också kontinuerligt med olika forskningsprojekt för att hitta nya sätt att förbättra våra produkter, eller upptäcka nya trender inom sex som kan leda till helt nya typer av produkter.

Det innebär att vi har tillgång till en guldgruva med information som är till stor nytta för vårdmyndigheter, sjukhus, forskare, akademiker och andra som arbetar med sexuell hälsa.

Alltså: vi har de bästa processerna, tillverkar de bästa kondomerna och har massor av relevant kunskap.

Kanske är det därför som miljontals människor världen över använder Durex varje dag.