Glidmedel är inte bara en sexleksak. Det kan användas för att förhöja njutningen och ge lite mer lekfullhet och nya sensationer under sex eller förspel. Det finns glidmedel som ger olika effekter: allt från kylande gel till de som får det att hetta till lite extra. Prova själv för att ta reda på vad just du gillar! Om du vill ha lite hjälp på traven har vi några rekommendationer och tips. Här beskriver vi också de olika effekterna så du får en idé om hur det kommer att kännas.

Värme

Värmande glidmedel och gel börjar alstra värme så snart de kommer i kontakt med huden. Det kan ge en omedelbar och väldigt upphetsande effekt, framför allt om du låter din partner gnida in gelen. Kom ihåg att det bara behövs litegrann, så ta det varsamt i början om ni aldrig har använt en värmande gel förut. Och du som har använt värmande gel några gånger ... har du testat att blåsa på den? Kontrasten av den svala luften förstärker den värmande effekten så att den blir riktigt intensiv.

Kyla

Vissa glidmedel och gel ger i stället en kylande effekt. Det kanske låter lite ologiskt eftersom sex handlar så mycket om värme och hetta, men kylan skapar härliga kontraster som kan ge rysningar – på ett bra sätt. Kylande gel passar särskilt bra under förspel. Mitt i sexakten kan en kylande gel kanske sänka temperaturen lite för mycket ... men experimentera gärna!

En mjukare känsla

Durex Perfect Glide är inte lika känd som sina smaksatta kusiner. Det här glidmedlet är ett bra val för torrhet under, eller före, sex. Perfect Glide gör det lättare att koppla av och njuta. Gelens pH-värde motsvarar kroppens egna, och den anpassar sig till din kroppstemperatur. Den skyddar dina allra mest intima delar så att du kan hänge dig helt åt att njuta.

Alla glidmedel från Durex är kondomvänliga, så du kan experimentera precis hur du vill. Många av glidmedlen är vattenlösliga och enkla att tvätta bort och de lämnar inga fläckar. Släpp loss och ha roligt med Durex!