Glidmedel och gel: inte bara för glidet

Glidmedel och gel kan förbättra ditt sexliv på flera olika sätt. De minskar friktionen, gör allt lite halare och ganska mycket roligare. Vissa glidmedel ger dessutom andra spännande effekter: de kan vara värmande, kylande eller ge pirrande känslor, och därmed bidra till ännu mer lekfullhet. Här följer en guide med allt du behöver veta om glidmedel och gel.

En översikt

Bra glid är en viktig del i alla typer av sex. Det förstärker njutningen och skyddar dessutom de känsligaste kroppsdelarna. Slidan producerar en hel del naturligt glidmedel vid upphetsning, men ibland behövs lite hjälp på traven. Glidmedel kommer också väl till pass vid analsex. Men glöm inte att sex förstås handlar om mycket mer än själva penetrationen. Glidmedel kan ge dig helt nya och spännande upplevelser som kanske får dig att se på sex med nya ögon.

Att experimentera med att helt enkelt smeka din partner med glidmedel på fingrarna kan ge nya, intensiva upplevelser som tar era sexuella äventyr till en helt ny nivå.

Ett brett sortiment

Om du aldrig har köpt glidmedel förut kanske du blir överraskad över hur mycket det finns att välja på. Det kan säkert kännas lite överväldigande.

Det finns tre huvudtyper av glidmedel: vattenbaserade, oljebaserade och silikonbaserade. Vattenbaserade är den vanligaste typen, och både vatten- och silikonbaserade glidmedel kan användas tillsammans med kondomer. Oljebaserade glidmedel är halare men de kan inte användas med kondomer. Dessutom finns det glidmedel som till exempel värmer eller kyler, och vissa som är smaksatta. Det de har gemensamt är att de sätter lite mer färg på sexlivet. Prova och experimentera gärna för att ta reda på vad just ni gillar.

Hur kan glidmedel hjälpa dig till bättre sex?

Att testa något nytt, till exempel olika typer av glidmedel, kan kanske kännas lite märkligt i början. Ta det i er egen takt, experimentera, ha roligt och hitta nya, oväntade sätt att tillfredsställa varandra. Att leka med olika glidmedel kan stärka bandet mellan er och bidra till en skön stämning i sovrummet.

Här följer några exempel på hur glidmedel kan hjälpa er till ett roligare, mer varierat sexliv:

  1. Lite skönare, lite längre: Om ni har sex riktigt länge kan det hända att du eller din partner kan bli lite slitna eller känsliga. Med glidmedel kan ni hålla på längre. Lägg till lite extra glid när det behövs, så kan ni fortsätta njuta en bra stund till.

  2. Mer intensivt: Glidmedel med det lilla extra kan öka njutningen ännu mer, med en värmande eller kylande effekt som ger lite extra pirr. Det kan ge er helt nya sensationer och ta er till nya höjder av extas.

  3. Mindre friktion: Upplevelsen av sex blir något helt annat om friktionen minskar. Både du och din partner kan testa olika hastigheter – allt från långsamt, intensivt tryck till riktigt snabbt och energiskt.

  4. Nya smaker: Alla gillar inte att använda munnen för att göra det skönt för partnern, men ibland kan smaksatta glidmedel vara en bra hjälp.

  5. Mer avkoppling: Glidmedel och gel passar perfekt för dig som vill skämma bort din partner med massage. Långa, sömniga, sensuella massagesessioner stärker bandet mellan er och kan också sätta stämningen för en sexig fortsättning.