Kondomer: hur väljer man rätt?

Många människor har en favoritkondom. För vissa är det kanske känslan av säkerhet som är viktigast, medan andra vill att kondomen ska vara så tunn som möjligt för att öka närheten. En del är lite extra förtjusta i effekten av en ribbad eller knottrig kondom. Som sagt: alla har sin favorit, men glöm inte bort att det kan vara roligt att prova något nytt också – naturligtvis utan att kompromissa med skyddet mot graviditet och sjukdomar.

Att välja en annan typ av kondom kan ge helt nya sexupplevelser: mer intensiva med nya effekter. Du kanske känner dig mer bekväm eller fri. Kanske kan en ny kondom till och med ge nya upplevelser som för er närmare varandra som par. Eller kanske alltihop på samma gång?

Kom ihåg att det som funkar bra för dig kanske inte fungerar lika bra för dig tillsammans med din partner. Det finns alla möjliga varianter av kondomer i olika former, tjocklekar, bredder, material och strukturer och med olika glidmedel. Här följer några olika sexuella stämningslägen och förslag på vilka kondomer som passar bäst.

Energiskt sex

Om du känner för att hålla på hela natten, eller kanske för att göra av med massor av energi på väldigt kort tid, kan du behöva lite extra säkerhet. Durex Extra Safe är något tjockare än standardkondomer (även om de fortfarande är mindre än en tiondels millimeter tjocka) och ger därför en känsla av lite extra säkerhet.

En intimare känsla

En lite tunnare kondom kan fördjupa och intensifiera kontakten med din partner ett snäpp till. Durex tillverkar tre kondomer som är extra tunna: Real Feel, Thin Ultra Feel och Invisible, som är en extra tunn kondom med extra glidmedel. De här kondomerna underlättar överföringen av kroppsvärme mellan er och gör att ni känner ännu mer av både stora och små rörelser.

Lite extra stimulans

Ribbade kondomer kan öka intensiteten för båda parter genom en mer intensiv och varierad stimulans. De olika strukturerna på den här typen av kondomer kan ge lika spännande upplevelser som en sexleksak. Durex tillverkar Pleasure Me med både ribbor och knottror för största möjliga njutning.

Experimentera!

Alla kondomer är glidmedelsbehandlade – det behövs för att minska risken för revor och skador på kondomen, men det gör det också lättare för dig och partnern att röra er tillsammans. Om ni känner er redo för lite nya upplevelser kan ett nytt glidmedel hjälpa er på vägen. Durex Intense är behandlad på både in- och utsidan med ett särskilt mintglidmedel som ger härligt pirrande känslor för er båda.