Kondomer: Vår guide

Kondomer ger ett mycket bra skydd mot oplanerade graviditeter och många sexuellt överförbara sjukdomar, så att du kan slappna av och koncentrera dig på att njuta av sexet. Men kondomer kan göra mer än så: de kan förbättra sexlivet genom att förlänga eller förkorta tiden till klimax och ge lite extra stimulans genom olika utformningar, storlekar, knottror, ribbning och olika typer av glidmedel.

Vad är kondomer?

En kondom dras över penis för att hålla inne sädesvätskan vilket förhindrar spridning, för att förhindra spridning av många sexuellt överförbara sjukdomar. De kan vara tunna, lite tjockare eller ribbade (beroende på materialet) och de är utformade för att passa så gott som alla penisar, oavsett storlek och form. Kondomer tillverkas vanligtvis i latex, men det finns också latexfria kondomer (av polyisopren) för de som är allergiska mot latex.

Skydd mot graviditet

Kondomer är utformade för att förhindra oplanerade graviditeter, eftersom de gör att spermierna aldrig kommer in i slidan. Kondomer är ett oerhört effektivt preventivmedel. Om de används på rätt sätt är risken för oönskad graviditet endast 2 %, så du kan känna dig säker och koppla av.

Skydd mot sjukdomar

Att använda kondom innebär en rejält minskad risk för att smittas av (eller smitta någon annan med) en sjukdom. Många sexuellt överförbara sjukdomar ger inga symptom och därför är det ofta svårt eller omöjligt att veta om du har smittats om du inte testar dig. Kondomer är ett enkelt sätt att känna sig trygg när du har sex.

Säker kondomanvändning

Kondomer är oerhört tunna (den tjockaste kondomen från Durex är tunnare än en tiondels millimeter) men enormt starka. Alla Durex-kondomer testas elektroniskt och vi tar regelbundna, omfattande stickprov ur alla tillverkningssatser. Vi fyller stickprovskondomerna med luft och fyller dem med vatten för att se till att varje tillverkningssats uppfyller våra höga kvalitetsstandarder. Prova gärna själv! Vi gör allt som krävs och lite till för att du ska kunna fokusera helt på att njuta.

Borde jag använda kondom?

Ja. Kondom är alltid en bra idé om du ska ha någon form av sexuell närkontakt. Det främsta syftet med kondomer är att förhindra sjukdomar och oönskade graviditeter, men de kan också hjälpa dig till bättre sex. Prata med din partner om vilken typ av kondomer ni ska använda, så kan det bli lättare att även prata om andra saker som ni gillar eller inte gillar.

En ribbad eller värmande kondom kan ge det där lilla extra wow-et ni behöver. Eller varför inte prova en tunnare kondom som för er ännu närmare varandra? Det finns också kondomer som ökar mannens uthållighet och förlänger njutningen. Börja med att ta en titt på Durex utbud av kondomer för att få inspiration och tips.