De bästa tipsen för bättre sex: till honom från henne

Hur kan du se till att sex med din kvinnliga partner blir så bra som möjligt? Genom att lära känna henne ordentligt och ta reda på hur hon vill bli smekt ökar du chanserna att ta henne med på en sexuell resa som inte liknar något hon tidigare upplevt. Känslan av att ge din partner den bästa orgasmen någonsin är minst sagt fantastisk, och det stärker också bandet mellan er.

Vi har tagit fram en guide med tips från kvinnor till män som verkligen vill tillfredsställa sin partner.

Försätt dig i hennes situation

Det är enklare än du tror. Om du funderar över var och hur du själv vill bli smekt får du en bra grundkänsla för vad som funkar. Känsliga områden som halsen, öronen, sidorna av kroppen och så vidare är mer eller mindre erogena hos de flesta. Föreställ dig hur det känns att bli smekt där, så får du också en känsla för hur din partner upplever dina smekningar.

Fundera på massage och prova det gärna! Börja med att be din partner massera dig och lägg märke till hur hon gör det: var hon masserar, och vilken kraft och rytm hon använder (viktiga ledtrådar inför fortsättningen!). När det är din tur lägger du mest kraft på de områden där du själv fick massage. Förmodligen är det de områdena som hon själv helst blir berörd på. Ställ frågor till din partner om hur snabbt och hårt du ska massera, och vart hon vill att du ska ta vägen härnäst – till ländryggen eller nacken, kanske? Tänk också på att skapa en härlig stämning med tända ljus och dämpad belysning, så har du bästa möjliga förutsättningar för riktigt häftigt sex med fantastisk kontakt, samtidigt som du tar reda på vad din partner gillar allra mest.

Aldrig torr beröring

När du och din partner verkligen börjar bli sugna och du nästan exploderar av lusten att sätta igång finns det en sak du måste komma ihåg: hur du än rör henne, måste det vara vått. Alltid!

Smek försiktigt med ett par fingrar precis vid slidöppningen. Det spelar ingen roll hur tänd hon är på dig – det kan ändå ta ett tag innan hon blir riktigt blöt. Kvinnlig lubrikation är ett komplext fenomen och det kan ta tid innan du märker av vätan. Försök aldrig tränga in om det känns för torrt. Att slicka på fingrarna kan kännas logiskt, men det är bara en kortsiktig lösning – saliv torkar fort och det blir klibbigt, vilket skapar mer friktion, och det är inte bra.

Varje gång du närmar dig hennes öppning med torra fingrar, torr penis eller en torr leksak måste hon röra sig lite för att få ut mer väta. Det kanske bara tar några sekunder, men det kan räcka för att få henne att tappa fokus på hur bra allt (annat) känns. Dessutom är det oerhört tändande för kvinnor att känna att de är blöta redan vid första beröringen.

Erogena zoner – hur funkar det?

Att utforska erogena zoner kan vara en fantastiskt rolig sexupplevelse i sig själv. Börja med att undersöka de zoner som är erogena för de flesta, men kanske kan du också hitta helt nya zoner som är specifika för just din partner? Utöver de mest uppenbara ställena kan du utforska hennes fötter (glöm inte utrymmena mellan tårna!), handleder och läppar. Det sistnämnda låter kanske självklart, men testa olika metoder att göra henne galen på: lätta nafsanden, sugningar eller helt enkelt små kyssar i mungiporna.

För många kvinnor är öronen en viktig erogen zon – och det handlar förstås inte bara om att kyssa och bita i dem, utan även om att säga rätt saker i dem. Mycket handlar om att kvinnan behöver känna sig trygg i sexsituationen. De riktigt svindlande orgasmerna dyker bara upp om hon känner sig riktigt avkopplad, helt utan tvivel och rädslor. Förspel med fin känslomässig kontakt (genom ord, gester och ömhet) hjälper henne att slappna av och nå högre sexuella höjder.