Tre tips för mer intensivt sex

Skriv ner fem adjektiv för att beskriva din bästa sexupplevelse någonsin:

Sannolikheten att ordet "intensivt" finns med på din lista är ganska stor.

Många av de riktigt bra sexupplevelserna är just intensiva. Det är inte så svårt att fundera ut varför intensivt sex är bra sex, men det är kanske inte lika självklart varför bra sex är intensivt. ”Intensivt sex” kan lika gärna vara en snabbis med klösmärken på ryggen som en långsam, smältande upplevelse med djup ögonkontakt. Det är alltså inte helt enkelt att reda ut vad det är som gör att bra sex ofta beskrivs som intensivt. Låt oss titta lite närmare på vilka egenskaper som gäller för alla typer av intensivt sex, så att vi kan formulera några tips om vad alla kan göra för att få lite intensivare, bättre sex.

Förväntan

Förväntan kan innebära en känsla som stegras långsamt under loppet av flera timmar, men det behöver inte vara så. En hel dags förväntan kan pressas samman i de få sekunder när ni till sist bara bestämmer er och börjar slita av varandra kläderna.

Passion

Passion och förväntan hänger delvis ihop, eftersom passion handlar om att förlora sig själv fullständigt i ögonblicket och inse att just den här upplevelsen är det enda i hela världen som du behöver just nu. Tiden står still. Det kan handla om fem minuter eller fem timmar, det spelar ingen roll – inget annat spelar någon roll.

En äkta, djup kontakt

Det här handlar inte om att du måste leva i en bra, långvarig relation för att kunna ha bra sex – en äkta kontakt är något som kan dyka upp blixtsnabbt och vara i bara några timmar. När två människor med ett starkt känslomässigt band mellan sig har riktigt bra sex kan den här känslan fördjupas tills ni nästan glömmer bort att ni faktiskt är två människor, inte en.

Ett mer intensivt sexliv

Om du fokuserar och tänker för mycket på förväntan, passion och kontakt är det lätt att magin försvinner. Om det vore så enkelt som att bara bestämma sig för att känna de här känslorna skulle ju alla ha bra sex varenda gång. Däremot är det viktigt att inte börja ta de här sakerna för givna. Var spontan och öppen för att pröva nya saker (så länge som det inte känns obehagligt, så klart), och tillåt dig själv att förlora dig i stunden. Ta ledigt från vardagsbekymren en stund, så att du och din partner kan gå på upptäcktsfärd med varandra.

Viktigast av allt: lär känna varandra! Det är förstås viktigt att veta vad din partner gillar och inte gillar när det gäller sex, men glöm inte att lära känna varandra på andra plan också. Om det finns en enda sak som förbättrar chanserna till riktigt intensivt, bra sex är det just ömsesidig respekt och en bra kontakt – och det är något som måste förtjänas.