Topp 5 bästa sexställningarna för ökad intimitet

Intimitet är viktigt i varje relation, men då och då är det en bra idé att åter tända gnistan mellan dig och din partner och hitta nya, mer intima sätt att vara tillsammans med varandra. Det kan vara en middagsdate, en överraskning eller att man åker iväg en helg - det kan även vara något så enkelt som en kram eller en kyss. Att upprätthålla en nivå av intimitet i er relation leder inte bara till fantastisk sex, det kan också göra så att ni som par kommer närmre varandra.

Sex kan vara ett underbart sätt att hålla de fysiska och känslomässiga band som ni har i er relation starka, men ibland, särskilt i ett långvarigt förhållande, kan sex bli något av en rutin och en del av det intima ni har tillsammans kan gå förlorat. För att hålla lågan uppe, här är fem av de bästa sexställningarna för ökad intimitet med några av våra bästa tips för att komma närmare din partner.

Ansikte mot ansikte

Vad?

Denna position innebär att mannen sitter på kanten av en säng eller en stol, med kvinnan sittandes framför honom ansikte mot ansikte. Kvinnan kan sänka sig en aning ner mot mannen och linda sina ben runt mannens midja.[1]

Hur är det intimt?

Då ni har era ansikten vända mot varandra är det ett perfekt tillfälle för längre kyssar, som alltid kan vara en oerhört intim aktivitet med sin partner. Dessutom möjliggör denna ställning en djup penetration då kvinnan kan styra både djup och tempo. Då era händer är fria är det även ett bra tillfälle att utforska varandra med händerna.[2]

Missionären

Vad?

Missionären: den vanligaste sexställningen för många, och för visa kanske inte den mest spännande. Men det behöver inte vara så! Missionären lär vara den enklaste sexställningen att bemästra men det kan inte vara den enda förklaringen till att den stått sig i popularitet.

Hur är det intimt?

Missionären kan faktiskt vara oerhört intim; då mannen är ovanpå kvinnan gör det möjligt för ständig ögonkontakt och massor av handhållning och kyssar, vare sig det är mun till mun eller andra områden.[3] Med full hud- mot hudkontakt är det inte konstigt att det fortfarande är en av våra mest populära sexställningar.

Och nu, tack vare Durex Real Feel kondomer, kan du uppleva den där speciella hud-mot-hud känslan.

Ståendes

Vad?

I denna ställning står mannen upprätt medan kvinnan grenslar honom genom att hon lindar sina ben runt hans kropp, samtidigt som han håller fast henne genom att hålla hennes rygg och rumpa.[4]

Hur är det intimt?

Denna position är bra för att släppa loss er odödliga passion för varandra. I teorin finns det inga gränser för var någonstans den kan utföras, vilket gör den perfekt för spontanitet (så länge mannen har tillräckligt starka armar!). Eftersom det är en ganska fysisk position kan det också vara bra att prova denna rörelse som en övergång från en position till en annan. Då detta kan vara en ny position för dig och din partner vill du kanske ha lite extra säkerhet utan att kompromissa med känslan. Durex Ultra Thin kondomer är utformade för att vara extra tunna för att maximera känsligheten, samtidigt som den ger en hög nivå av säkerhet och skydd.

Skeden

Vad?

Att skeda varandra ligger högt upp i listan av de mest lata sexställningarna, men den rankas också högt när det kommer till intimitet. Mannen skedar kvinnan och kommer in i henne bakifrån.[5] Enkelt, ja, men också väldigt intimt.

Hur är det intimt?

Det resulterar i hud-till-hud kontakt från topp till tå. Mannen kan svepa sina armar runt sin partner vilket ger honom öppen tillgång till hennes bröst och klitoris. Med detta perfekta sätt att vakna på lata söndagsmorgnar, känn er inte pressade att byta positioner – bara ta er tid och njut av varandras kroppar.

Lotus

Vad?

Mannen sitter upprätt med korsade ben medan hans partner sitter ovanpå honom, där hon lindar sina ben runt honom.

Hur är det intimt?

Känd i Karma Sutra som en intim sexställning, tar Lotus sitt namn från den klassiska yogaställningen. Precis som att yoga är känt för att vara en långsam och gradvis ökande aktivitet är denna sexställning perfekt när du och din partner vill ta sin tid och verkligen visa sin kärlek och tillgivenhet till varandra. Eftersom paret är helt sammanflätade med varandra måste de vara i samklang med varandras rörelser vilket skapar ett ömsesidigt förtroende och intimitet. Detta är även en bra möjlighet för att återupptäcka konsten att kyssas med varandra.


[1]https://www.durex.co.uk/en-gb/explore-sex/article/the-best-sex-positions-for-shy-people

[2]http://www.womenshealthmag.co.uk/sex-love/sex-tips/1649/the-best-sex-positions-ever-face-off/

[3]http://www.cosmopolitan.com/missionary-sex-positions/

[4]http://www.womenshealthmag.co.uk/sex-love/sex-tips/2213/the-best-sex-positions-ever-upstanding-citizen/

[5]http://www.goodtoknow.co.uk/relationships/galleries/9278/top-20-sex-positions/1